ניסויים בבעלי חיים

הצלת חיים באמצעות ניסויים בבעלי חיים – כן או לא?

ניסויים בבעלי חיים הם סוגיה מורכבת. מתי ניסויים בבעלי חיים נתפסים כעוולה ומתי הם מבורכים? האם הם יכולים להציל חיים? בעוד רוב האנשים בטוחים כי ניסויים אלו הינם בגדר אסון לבעלי החיים, קיימים גם כמה וכמה יתרונות שחשוב לדבר עליהם ורק אחר כך להחליט מה מותר ומה ייחשב עוולה לבעלי החיים.

הארכת חיים באמצעות ניסויים בבעלי חיים

יש לא מעט אנשים הנחרדים מהמילה ניסויים בבעלי חיים נוכח עינוי החיות ופגיעה בכבודן. האם זה נכון בכל המקרים? מתי זה נחשב איום ונורא ומתי זה נחשב נכון והכרחי? לבטח שמעתם על מחקרים ומבדקים נוקשים בתחום פיתוח התרופות החדשות – מקרים משמחים שהצילו לא מעט חיים. נכון להיום, ניסויים בבעלי חיים מבוצעים תחת פיקוח והכול במטרה למנוע כמה שאפשר את הסבל בבעלי החיים.

עינוי או הארכת תוחלת חיים?

רוב הטיפולים שהסתיימו בהצלחה הם תוצר של ניסויים בבעלי חיים. יש שלא מדברים על כך, מאידך, כאן מחויבת תודה ענקית לבעלי החיים בשל כך. למעשה, ללא בעלי החיים וללא ניסויים בבעלי חיים, ספק אם היה קיומו של האדם ממשיך או אפילו מאריך את תחולת החיים.

למרות ההצלחות הללו, קמים לא מעט אנשים וטוענים, אם כל כך אוהבים בעלי חיים מדוע משתמשים בהם ולא נותנים להם את זכות הבחירה? בכדי להבין את רעיון ניסויים בבעלי חיים, חשוב לבחון את הנושא מכל הכיוונים ולהבין מה גודלו של הסבל ביחס לגודל התועלת שהוא יכול להביא. עם זאת, חלק גדול מניסויים אלו תרם רבות והביא הישגים גדולים ביותר בתחום הרפואה.

למעשה, ללא ניסויים בבעלי חיים ספק אם חלק מהאנשים היו יכולים להמשיך את חייהם ולשמור על רמת חיים נכונה גם נוכח כל המחלות הפוקדות אותם. על מנת שיהיה אפשר לחדד ואף להעצים את יתרונות ניסויים בבעלי חיים למדע- הנה כמה סיפורי הצלחה המאמתים את הצלחת הדבר.

ניסויים בבעלי חיים ופיתוח תרופות פורצות דרך

אחת התרופות המדוברות ביותר קשורות בתרופות ייעודיות לבעלי החיים עצמם, מכאן, שזהו למעשה יתרון גדול ביותר. קחו לדוגמא את החיסון לכלבת, אבל זו רק דוגמא אחת מבין כמה וכמה תרופות המוענקות גם לבעלי החיים עצמם.

בין היתר, אפשר לראות גם תרופות כמו פניצילין, אינסולין, תרופות לטרשת נפוצה, טיפול בסרטן השד, מעי הגס ועוד רבים וטובים. חשוב לציין כי במסגרת ניסויים בבעלי חיים נאגרות גם תועלות הקשורות בפסיכולוגיה וההיבט הנפשי שהוא לא פחות חשוב מהיבט הפיזי.

ניסויים בבעלי חיים עשה ואל תעשה

  • אם מדברים על ניסויים בתרביות של תאים או רקמות, שהרי מותר בהחלט לבצע ניסויים ולבדוק את הדברים לעומקם. אלו למעשה מבדקים שאינם גורמים כאב או סבל ומביאים תועלות גדולות ביותר.
  • כאשר מדברים על קוסמטיקה לצורך העניין, כאן כבר לא מדברים על הצלת חיים מה שהופך את הנושא לשנוי במחלוקת. אז יש מחקרים המעידים כי מאות אלפי אנשים ובעלי חיים עצמם ניצלו נוכח מבדקים הקשורים בקוסמטיקה ויש המסרבים לעסוק בכך נוכח העניין כי "על קוסמטיקה אפשר לוותר ולא להעיק על בעל החיים".
  • חשוב לציין כי האיחוד האירופאי אסר על ניסויים בבעלי חיים בתעשייה זו ומאידך, יש בהחלט חברות שעושות על דעת עצמן ועוקפות את האיסור.

דורשים שלא להשתמש במוצרים המושתתים על ניסויים בבעלי חיים? בכדי להיות בטוחים כל מה שצריך לעשות הוא להתבונן על הסימון  – סמל הארנבון.

דילוג לתוכן